Det första du lägger märke till i Marvel R är den gigantiska skärmen. Den 19” stora skärmen vid förarsätet sticker ut i kabinen. Dagsljuset blänker en hel del i skärmen. Efter lite letande hittade vi “ljusa” temat som syntes bättre i dagsljus. Skärmen känns som en gimmick och lutet den har stoppar upp kabinen en del. Det känns lite instängt. Höger arm lutar ändå bekvämt på armstödet och det är lätt att komma åt växelspaken, som är hjulet i botten av skärmen.
Visst ser en MG Marvel R helt ok ut? Lite som alla crossovers, men en rätt schysst front. Den här modellen är MG MARVEL R Performance och går loss på 540k. Bilen har en trimotor AWD. Vad det innebär hittar jag inte riktigt, två motorer fram och en bak, eller tvärtom? Oavsett så får du en AWD version med en 2 växlad växel-låda.
Det är inget du behöver bry dig om, men det ska ge bättre prestanda enligt MG.
När vi rullar ut med bilen så känner jag igen att detta är en övergångs bil, den stora motorhuven och storleken attraherar säkert förstagångsköparen av elbil.
Med AWD så känns bilen stabil att köra och den har ett bra ax ändå. 4,9 sekunder 0-100 km/h säger reklamen. Jag hinner inte riktigt testa det, men den känns pigg ändå. Och väldigt stabil jämfört med upplevelsen med MG ZS som kändes lite slängigare.
Från sidan blir den lite tråkig igen, påminner om en mellanmjölks SUV/cross over. De blir helt enkelt inte snyggare.
Interiören i den här modellen känns påkostad, det är ändå performance modellen. Utrymmet är bra bak. Jag sitter bra bak med mina 182 cm. Det som känns lite udda är det smala panoramataket. I andra bilmodeller så har jag upplevt panoramataket bredare. Panoramataket är uppdelat i två delar, den främre kan öppnas helt. Kanske är det den funktionaliteten som begränsar bredden.
Bagaget på Marvel är väldigt litet. Just AWD versionen kräver nog mer utrymme. Vill man ha mer plats så är nog en Tesla, KIA EV6, IONIQ 5 eller en ID 4 bättre val. Just de valen tänker jag då Marvel känns som en familjebil. Marvel kan ha krok och får dra upp till 750 kg, så t.ex. ett gallersläp med skräp till tippen.
Marvel har ingen frunk, vilket troligen även det beror på AWD versionen. Det som jag gillar med bilen är just att motorutrymmet är täckt med en plastkåpa. Det finns ingen anledning att jag ska se alla komponenter under huven. Det är tydligt markerat vart jag fyller i spolarvätska. Som det ska vara.
En udda detalj som MG ZS gör bättre är just laddluckan. Här sitter täckkåporna i snören, likt i min KIA, men i MG ZS satt de fast med spännen, så att man slipper ha kåporna hängande.
I totalen så är MG Marvel R ändå rätt trevlig att köra. Största lockelsen och även största nackdelen med bilen är den stora skärmen. Den känns malplacerad och bara ditsatt som en USP. Det blänker mycket i skärmen och den är lite seg. Att hantera inställningar via skärmen känns inte helt naturligt och aningen ogenomtänkt.
Kostnaden på 540k, för performance modellen, känns dock för hög och konkurrerande bilar på den prisnivån finns det många av.
Den här modellen, MG Marvel R Performance:
0-100 km/h: 4,9 sekunder
Batteristorlek: 69,9 kWh
Räckvidd: 402 km (WLTP), 370 km enligt EV Database